Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår hemsida. Läs mer om cookies och hur vi hanterar information. Jag godkänner

Vi har stängt för säsongen, välkommen åter 2025.

Instagram Trips Advisor Facebook
Småland for real

Vinprovning med svenska viner


Vin

Det jäser i trakten - provning av svenska viner

Boka provning, 395 kr

This tasting is held in Swedish, however if you are not Swedish speaking we will try our best to guide you in Swenglish.

Det finns mycket spännande drycker som jäser och bubblar i trakten. Väldigt mycket har hänt sedan 1999 när Sverige officiellt blev ett av Europas vinländer.
Till vår dryckesprovning på temat "Drycker från trakten" har vi krattat den sydsvenska myllan och hittat en hel del intressanta drycker. Det blir även något inslag som har rest lite längre. En del drycker är högst lokala varieteter, några bygger på sina franska och spanska kusiners tradition och metod.
Vi använder viner som vi har på menyn och som vi serverar till våra avsmakningsmenyer. Fokus är på smakerna och bakgrunder, vi kommer inte att prata så mycket om druvor, vinifiering och dyligt utan pratar mer om hur vinerna fungerar i vårt småländska kök.
Det blir bubbel, vita, röda och söta viner, men något litet tilltugg.
Även om Småland med omnejd kryllar av högkvalitativ och hantverksbryggd öl kommer vi på denna provning att fokusera på vin och något destillat.
INFO: På provningen kommer vi att testa alkoholhaltiga drycker, vilket innebär att det är 18-årsgräns för provningen. Du bestämmer själv om du smakar och spottar eller om du dricker proverna. Dessvärre omöjliggör provningens karaktär att genomföra den med alkoholfria drycker.
Hör av dig om du skulle vilja äta någonting efter provningen, caféet öppnar kl. 18. Boende finns i vårt B&B, dubbelrum från 795 kr.

395 kr


White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Boka eller fråga