Vi har stängt för säsongen, välkommen åter 2025.
Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·
Brantevikssill à la mamma Barbro
10 hela färska sillar (men fryst tinad går också bra i inlandet)
Dra skinnet av sillen och lägg in filéer in en kall lag bestående av:
7 dl vatten
2 dl ättika 12%
1/2 dl salt
Låt stå minst 24 timmar. Filéerna lagas nu som genom magi av syran, typ som en skånsk ceviche.
Nu ska sillen smaksättas och sockergravas. Häll ut lagen och varva avrunna filéer med:
5 dl socker
2 skivade röda lökar
2 skivade gula dito
Ungefär 40 krossade krydd- och vitpepparkorn
2 smulade lagerblad
1 knippe dill, hackat
Låt stå i minst 24 timmar, gärna några dagar extra.